Sverige står inför en ödesmatch mot Portugal med matchstart 18:00 på C More och TV4. Nu har förbundskapten Peter Gerhardsson släppt startelvan som ska ta Sverige till kvartsfinal. Där står det klart att Caroline Seger finns med på bänken men lagkaptenen är inte tillgänglig för spel. 

Det vankas gruppspelets sista match ikväll, när Blågult ställs mot Portugal i Grupp C. För att vinna gruppen så kommer Sverige behöva en seger sannolikt, men en poäng kommer att räcka till kvartsfinal åtminstone.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har haft lite huvudbry sedan matchen mot Schweiz i hur han ska formera laget. Hanna Bennison gjorde ett succéinhopp och avgjorde matchen. Johanna Rytting Kaneryd har även hon imponerat i sina inhopp hittills. Detta samtidigt som lagkaptenen Caroline Seger har varit skadad sedan en smäll mot Schweiz och inte kunnat träna 100 procent.

Inför mötet så står det klart att Caroline Seger inte kommer till spel från start på grund av en skadad häl. Landslagets läkare Houman Ebrahimi meddelar att Seger finns med på bänken men att hon inte är tillgänglig för spel i någon mån i kvällens match. I startelvan finns dock Jonna Andersson, som inte spelade senast mot Schweiz men som gjorde Sverige första mål i EM, mot Nederländerna. Johanna Rytting Kaneryd får göra EM-debut från start.

Startelvan

Hedvig Lindahl

Hanna Glas – Amanda Ilestedt – Magdalena Eriksson – Jonna Andersson

Filippa Angeldahl – Kosovare Asllani (K) – Nathalie Björn

Johanna Rytting Kaneryd – Stina Blackstenius – Fridolina Rolfö

Avbytare:
Zecira Musovic (mv), Jennifer Falk (mv), Linda Sembrant, Amanda Nildén, Emma Kullberg, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson, Rebecka Blomqvist, Caroline Seger, Hanna Bennison, Olivia Schough, Elin Rubensson.

Uppdaterad 17 juli, 2022