Sveriges U21-landslag ska avsluta EM-kvalet mot Italien och Luxemburg i juni månad. Till dess har den tillförordnade förbundskaptenen Andreas Pettersson tagit ut sin trupp.

Det vankas avslutning av EM-kvalet för U21-landslaget. Det unga landslaget har haft en turbulent tid under landslagsåret med olika förbundskaptener. Poya Asbaghi lämnade först för England och Barnsley och ersattes av Jens Gustafsson. Den sistnämnde ledde Sverige i en samling innan han satsade på ett äventyr som klubbtränare i Polen.

Nu är det Andreas Pettersson som leder U21-landslaget. Han är tillförordnad förbundskapten och har varit med som assisterande tränare både till Asbaghi och Gustafsson, vilket gör att han är bekant med spelartruppen.

Pettersson har nu tagit ut den sista truppen i EM-kvalgruppen för U21-landslaget. Sverige möter Luxemburg på bortaplan den 2 juni för att sedan avsluta gruppspelet mot Italien den 9 juni. Sverige har möjligheter att nå gruppseger eller playoff till U21-EM. Men man är i behov av att andra resultat ska gå vägen, samtidigt som man tar poäng i sina matcher.

Supertalangen Roony Bardghji finns med i truppen. 16-åringen var med under förra landslagssamlingen också, men fick inte chansen att debutera då. Med en rykande färsk ligatitel med FC Köpenhamn i bagaget så kan den chansen komma nu för yttern.

U21-truppen

Målvakter:
Samuel Brolin, Mjällby AIF
Noel Törnqvist, Mjällby AIF
Jakob Tånnander, HJK Helsingfors

Backar:
Anton Eriksson, GIF Sundsvall
Emil Holm, Sönderjyske
Eric Kahl, Århus
Josafat Mendes, AIK
Aiham Ousou, Slavia Prag
Daniel Svensson, FC Nordsjaelland
Jesper Tolinsson, Lommel SK
Pavle Vagic, Rosenborg BK

Mittfältare/forwards:
Paulos Abraham, FC Groningen
Rami Al Hajj, Heerenveen
Roony Bardghji, FC Köpenhamn
Adam Carlén, Degerfors IF
Carl Gustafsson, Kalmar FF
Bilal Hussein, AIK
Isak Jansson, Kalmar FF
Benjamin Nygren, FC Nordsjaelland
Amin Sarr, Heerenveen
Benjamin Kimpioka, AIK
Patrik Wålemark, Feyenoord

Oliver Dovin (Hammarby), Williot Swedberg (Hammarby) Noah Eile (Mjällby) och Hampus Finndell (Djurgården) har tvingats till återbud. Noel Törnqvist, Anton Eriksson, Benjamin Kimpioka och Adam Carlén ersätter.

Spelschemat

2 juni:
Luxemburg – Sverige
19:30

9 juni:
Sverige – Italien (Olympia, Helsingborg)
18:00

Uppdaterad 30 maj, 2022