Sveriges U21-landslag, ledda av Daniel Bäckström, ska spela två landskamper i spanska Pinatar mot Skottland och Colombia. Se spelschemat och truppen nedan.

I juni sparkas kvalet mot U21-EM igår för det nya U21-landslag med spelare födda 2002 eller yngre. Men innan dess ska landslaget spela dubbla landskamper i mars månad mot tufft motstånd i form av Skottland och Colombia. Landskamperna spelas på spansk mark och sänds på C More.

Under onsdagen presenterade den nytillträdda förbundskaptenen Daniel Bäckström den U21-trupp som ska ta sig an landskamperna i mars, en trupp full av många spännande framtidsnamn. I truppen finns bland annat ytterbacken Emin Hasic och forwarden Joel Voelkerling Persson från italienska Lecce, som gör sina första landskamper i detta sammanhang. Det gör även Brighton-backen Casper Nilsson, som lämnade Malmö FF som 16-åring för den engelska klubben.

Supertalangen Roony Bardghji från FC Köpenhamn finns naturligtvis med i truppen och är den yngsta spelaren av alla (född 2005). Även Malmö FF:s Hugo Larsson (född 2004) finns med i U21-landslagstruppen.

På målvaktssidan har förbundskapten Daniel Bäckström i detta nu valt att ta med två målvakter i form av Noel Törnqvist och Oliver Dovin, två målvakter som varit ordinarie för sina allsvenska klubbar under försäsongen och Svenska Cupen.

Spelschema

Matcherna sänds i C More.

23 mars:
Sverige – Skottland (Pinatar)
19:00

26 mars:
Sverige – Colombia (Pinatar)
19:00

Truppen

Målvakter

Noel Törnqvist, Mjällby AIF
Oliver Dovin, Hammarby IF

Backar

Johan Bångsbo, IFK Göteborg
Noah Eile, Mjällby AIF
Emin Hasic, Lecce
Joe Mendes, Braga
Casper Nilsson, Brighton
Noah Persson, Mjällby AIF
Daniel Svensson, Nordsjaelland
Jesper Tolinsson, Lommel SK

Mittfältare/forwards

Yasin Ayari, Brighton
Roony Bardghji, FC Köpenhamn
Hugo Larsson, Malmö FF
Sebastian Nanasi, Malmö FF
Joel Voelkerling Persson, Lecce
Aimar Sher, Groningen*
Omar Faraj, AIK
Mayckel Lahdo, AZ Alkmaar
Otto Rosengren, Mjällby AIF
Armin Gigovic, Midtjylland
Noah Shamoun, Kalmar FF
Jacob Ondrejka, IF Elfsborg

*Ersätter Isak Jansson och Hussein Carneil.

Uppdaterad 23 mars, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play