Expekt

Sverige förbereder sig för sin andra match i EM-gruppspelet mot Schweiz. Då står det klart att veteranmålvakten Hedvig Lindahl spelar i Damallsvenskan nästa säsong. Lindahls nästa klubbadress blir Djurgårdens IF.

Mitt under brinnande mästerskap så har alltså EM:s äldsta spelare, Hedvig Lindahl, skrivit på för en ny klubb. Något som vittnar om att veteranen fortsätter sin spelarkarriär.

På Twitter så meddelar Djurgårdens IF att man värvar hem 39-åringen till Damallsvenskan och Stockholm. Kontraktet är skrivet till och med 2023. Hedvig Lindahl ansluter närmast från spanska Atletico Madrid.

Lindahl är som bekant en matchvinnare och är den meste landslagsmålvakten inom svensk fotboll. Hon har vunnit dubbla EM-brons, två OS-silver och tre VM-brons med svenska landslaget.

Hedvig Lindahl är uppväxt utanför Katrineholm och startade sin spelarkarriär i Gropptorps IF innan hon började spela flickfotboll i Baggetorps IF. Hon är vinnare av den svenska Diamantbollen vid två tillfällen och har dessutom vunnit pris som årets målvakt i Sverige vid tio tillfällen.

Uppdaterad 12 juli, 2022