Bet365

Uppdaterad 18 juli, 2017

I gårdagens inledande EM-match kunde det svenska landslaget plocka sin första mästerskapspoäng och den poängen var inte vilken som helst. En förlustsvit på 10 mästerskap är nu äntligen bruten.

Det har nämligen gått hela 22 år sedan det svenska damlandslaget senast kunde plocka poäng i en mästerskapsmatch mot Tyskland. Gårdagens motstånd har krossat sitt motstånd totalt under de två senaste decennierna och lyckats ta hem två VM-guld, ett OS-guld samt varit regerande Europamästare sedan 1995. Men nu fick man äntligen ta hål på lagets vinstsvit.

Matchen i sig bjöd på ett högt tempo med många målchanser från bägge lagen. Såväl Linda Sembrant och Nilla Fischer hade goda chanser till mål, men de största chanserna fick Lotta Schelin och Stina Backstenius i slutet utav matchen. Även tyskorna hade många starka chanser på mål, men när de 90 minuterna på klockan var förbi hade ingen utav lagen lyckats. Slutresultatet blev 0-0 och varsin viktig poäng till lagen.

Ryssland besegrade Italien
I mötet mellan de andra två lagen i Sveriges grupp blev det en 2-1 seger till Ryssland som numera leder gruppen efter att ha plockat tre viktiga poäng mot Italien. Det är även Ryssland som blir Sveriges nästa motstånd på fredag och en vinst här kan placera laget i toppen utav tabellen.

Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida


Irland - Nordirland