Nu har även lagen i EM-grupp D fått spela sina första matcher och mötena som skedde under gårdagskvällen var riktiga derbyn. Matcherna bjöd förutom på riktigt bra fotboll på en historisk vinst och den första hat-tricken i mästerskapet på 20 år.

Spanien-Portugal 2-0
De sydeuropeiska grannländerna möttes i kvällens inledande match, som även var den första EM-matchen någonsin för det portugisiska landslaget. Det spanska motståndet gjorde under den första halvleken matchens enda två mål och kunde därmed plocka hem tre viktiga poäng. Laget hade bollen betydligt mer under matchen och hade även många fler anfall på mål.

England-Skottland 6-0
Även i den senare matchen var det två grannländer som ställdes mot varandra när Skottland gjorde EM-debut mot England. I denna match var bollinnehavet och målchanserna något jämnare, men ändå blev det England som tog hem det hela med en storvinst på 6-0. Detta är lagets största seger i EM-mästerskap någonsin och för spelaren Jodie Taylor blev det en mycket historisk kväll då hon med sina mål i den 11:e, 26:e och 53:e minuten gjorde den tredje hat-tricken någonsin i EM.