Expekt

Lamine Yamal var en av flera hjältar i Spaniens semifinalseger mot Frankrike (2-1). 16-åringen blev historisk som yngste EM-målskytt någonsin och hoppas kröna mästerskapet med ett guld dagen efter sin 17-årsdag.
– Målet är bara att vinna, säger Yamal i TV4:s sändning.

Spanien är klara för final i Fotbolls EM 2024 efter en 2-1-seger mot Frankrike. Efter ett franskt ledningsmål efter nio minuter dök planens yngsta spelare, Lamine Yamal, fram och kvitterade för Spanien med ett riktigt drömmål från långt håll.

– Det var svårt efter att vi släppte in det tidiga baklängesmålet men vi tog oss in i matchen, säger Lamine Yamal i TV4:s tv-sändning efter matchen och fortsätter prata om sitt drömmål:

– Jag tog bollen och vågade skjuta och jag är glad att den gick in.

Lamine Yamal, 16, blev yngsta spelare någonsin att göra mål i ett Europamästerskap, med två års marginal till Wayne Rooney (18 år vid tillfället). Men att bli yngst någonsin var inget Yamal själv tänkte på.

–  Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har försökt njuta så mycket som möjligt och är mycket glad och nöjd över segern och att kunna hjälpa laget på det här sättet, säger han.

Det är tolv år sedan det senaste EM-guldet för Spanien. Nu är man första lag till final och man kan vinn ett nytt EM-guld, dagen efter Lamine Yamals 17-årsdag. Och stjärnan vet hur han vill fira födelsedagen och dagen efter det.

– Målet är bara att vinna, vinna vinna. Det är vad jag har i tankarna och mitt mål är att fira min födelsedag här i Tyskland med laget, säger Yamal i tv-sändningen och avslutar.

Matchhjälte i matchen blev Spaniens offensiva mittfältare Dani Olmo, som avgjorde matchen till 2-1 bara tre minuter efter Yamals kvittering till 1-1. RB Leipzig-mittfältaren hyllar dock gärna sin lagkamrat Yamal.

– Han är galen, en fantastisk spelare. Vi är jättenöjda med honom och att ha honom i laget, och han får gärna fortsätta så här, säger Dani Olmo till TV4.