Idag inleds årets första kvalomgång för lagen i Sveriges grupp som drömmer om spel i 2019 års U21-mästerskap. Totalt kommer fem matcher att spelas inom gruppen, där det svenska landslaget kommer att stå på plan under två utav dessa. Båda dessa möten sker på bortaplan och till den trupp som vi tidigare presenterat har ett flertal nya namn tillkommit efter att spelare fått tacka nej till spel. Såväl Carlos Strandberg som Tesfaldet Tekie har valt att stå över matcherna utav olika anledningar och ersätts istället utav Felix Beijmo och Udineses Svante Ingelsson.

Den första matchen för svensk del sker imorgon klockan 15:00 svensk tid och spelas då mot Turkiet. På tisdag i nästa vecka spelas nästa match på något sydligare breddgrader när man möter Cypern. Den matchen drar igång klockan 14:00. Sverige och Turkiet har mötts vid sex tidigare tillfällen, där hälften utav matcherna slutat oavgjort. Utav resterande matcher har majoriteten slutat i en svensk vinst. Mot Cypern har Sverige spelat tre tidigare matcher varav två vunnits utav Sverige och en blivit oavgjord.

Övriga matcher under kvalomgången
Utöver Sveriges matcher kommer Ungern och Cypern att mötas redan idag. Efter helgen spelar Ungern en ny match mot gruppledaren Belgien, samt att Turkiet möter Malta. Att Sverige som ligger tvåa i gruppen spelar en match mer än Belgien gör att man har möjlighet att knappa in i poäng och kanske till och med överta topp-placeringen om Ungern besegrar Belgien i deras möte.

Om Sveriges matcher kommer att sändas i tv är ännu oklart och vi inväntar svar ifrån svenska fotbollsförbundet angående frågan.