Foto: Pixabay

Det svenska herrlandslaget i fotboll befinner sig just nu iväg på sin januariturné i Abu Dhabi, där man idag kommer att spela den första landskampen för året. Motståndare är det finska landslaget som även de har samling i landet.

Våra grannar i öst är välbekanta motståndare i sportens värld och så även på fotbollsplanen. Under åren har det blivit hela 88 möten där Sverige tagit hem hela 68 av dessa. Endast vid 9 tillfällen har man åkt på en förlust mot nationen som i och med sig gruppseger i Nations League kommer att delta i division B vid nästa upplaga. Senast de två lagen möttes var även det i Abu Dhabi under vintersamlingen 2016. Där blev det en svensk 3-0 seger.

Sedan den svenska truppen till samlingen presenterades i början av december är det flera namn som av olika anledningar fått utgå. Senast i raden var Alexander Isak som istället kommer att medverka vid sitt klubblag Borussia Dortmunds läger i Spanien.

Klar startelva inför matchen

Redan under gårdagen presenterades de elva spelare som kommer att starta på plan under mötet. Sex av dessa namn gör här premiär i laget efter att tidigare ha deltagit i bland annat U21-landslaget. Såhär kommer laget att ställa upp mot Finland:

Jacob Rinne – Joel Andersson, Alexander Milošević (K), Robin Jansson, Jonathan Augustinsson – Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Alexander Fransson, Daleho Irandust – Kalle Holmberg, Alexander Jeremejeff

Landskampen har avspark klockan 17:45 svensk tid och går då att se i TV12.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@em-fotboll.se

>> Läs mer om mig här