Expekt

Under helgens kvartsfinaler fick det svenska damlandslaget tillsammans med Frankrike, Tyskland och Spanien se sig utslagna ur mästerskapet. Kvar är nu endast fyra lag som har viktiga semifinaler framför sig där en plats i EM-finalen står som slutligt mål. Vilket lag som kommer att ta hem guldet går ej att säga redan nu, men klart är att vi kommer få ett vinnande lag som tidigare aldrig tagit sig hela vägen till guld.

Danmark-Österrike
Det danska damlandslaget överraskade de flesta när man under kvartsfinalen slog ut regerande mästarna Tyskland. Laget har fem bronsmedaljer i bagaget, det senaste ifrån förra mästerskapet. För Österrikes del finns det ingen EM-historia att se till, då detta är första gången som laget över huvud taget kvalat sig in till turneringen. De två lagen möttes senast i en vänskapsmatch strax innan EM och då blev det Österrike som vann mötet. Under kvalet till EM 2013 spelade lagen i samma grupp och det blev en vinst vardera till lagen i deras möten.

Nederländerna-England
Det engelska landslaget har deltagit i mästerskapet vid flera tidigare tillfällen och även tagit sig till final vid två utav dessa. Dock har man här fått se sig besegrat och har därmed två silver samt en tredjeplacering sedan tidigare. I höstas möttes lagen i en vänlig träningslandskamp som vanns utav England, där Golden Boot-ledaren Jodie Taylor gjorde matchens enda mål. Nederländerna har med sig stöd ifrån hemmapubliken och om man skulle lyckas slå ut England tack vare det skulle det inte vara första gången som ett hemmalag något oväntat tar hem en match tack vare detta.

Vad säger oddsen?
Om man ska se till var spelbolagen tror om den slutliga vinnaren så har England det lägsta oddset hos flera olika spelbolag. Efter det är ett ett jämnt race mellan Nederländerna och Danmark om vilket andra lag som man tror tar sig till finalen.

Båda semifinalerna spelas på torsdag kväll, matchen mellan Danmark och Österrike kan du följa i SVT2 med start 18:00 och mötet mellan Nederländerna och England visas i TV12 med avspark 20:45.

Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Uppdaterad 31 juli, 2017