Expekt

Beth Mead och Alexandra Popp har gjort sex mål vardera hittills i EM. I finalen kan någon av stjärnorna bli guldhjältar samt ensam skyttedrottning i turneringen.

Imorgon väntar EM-final när England och Tyskland drabbas samman. Då kommer två av turneringens storstjärnor ställas mot varandra. De mesta målskyttarna i årets turnering är Englands Beth Mead och Tysklands Alexandra Popp.

Med sex mål vardera toppar duon skytteligan i EM, där någon av dessa kan bli ensam skyttedrottning vid turneringens slut.

Att Tysklands Alexandra Popp skulle finnas med i toppen av skytteligan vid turneringens slut var ingen större överraskning. Hon har varit en notorisk målskytt i ett decennium och fortsätter visa vägen. Popp har gjort mål i varannan landskamp för Tyskland, med 59 mål på 119 landskamper.

Englands Beth Mead är en nyare stjärna på stjärnhimlen. Arsenal-anfallaren gör egentligen sin andra säsong som ordinarie i det engelska landslaget men har också ett mycket imponerande facit med snittet med ett mål i varje landskamp sedan i sina 20 senaste landskamper. Totalt 28 mål på 44 landskamper.

Nu ska Popp och Mead slåss om EM-guld på söndag, och i lite mindre utsträckning en skytteligatitel. De har gemensamt i mästerskapet blivit historiska genom att vara enda spelare i historien att göra mål i alla gruppspelsmatcher under ett EM. Ett rekord som Alexandra Popp faktiskt förlängt, då hon gjort mål i fem raka EM-matcher i ett och samma mästerskap, alltså samtliga matcher i mästerskapet.