Expekt

I den femte åttondelsfinalen får vi se Frankrike och Belgien göra upp i en tuff kamp om avancemang. Här hittar du alla detaljer inför matchen.

Måndagen den 1 juli klockan 18:00 är det avspark i mötet som äger rum på Merkur Spien-Arena i Düsseldorf. Matchen avgör vilket lag som blir det första att placeras in i kvartsfinal nummer två, som i sin tur äger rum i Hamburg på fredag kväll. Både Frankrike och Belgien slutade på en andraplats i sina respektive EM-grupper och är på så vi på pappret ett jämnt motstånd för varandra.

Var sänds Frankrike mot Belgien?

Det är TV4-huset som har sändningsrättigheterna till matchen, som då visas i huvudkanalen TV4. Du kan även streama mötet i TV4 Play där du slipper reklamavbrott och även får ta del av mer innehåll från EM-studion.

Kommentatorer, experter och programledare

Pär Lernström, Vicki Blommé och Mikael Lustig finns med dig i dagens studiosändning både före, under och efter matchen. Kommenterar gör Adam Pinthorp och Olof Mellberg.

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM

Fransmännen leds av Didier Deschamps, som varit förbundskapten ända sedan 2012. På meritlistan har han tagit laget långt i flera mästerskap och hoppas nu kunna göra detta på nytt.

Tysk-italienaren Domenico Tedesco tog över det belgiska landslaget under 2023 och gör nu sitt första mästerskap i rollen.

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024

Från svenskt perspektiv blir domarinsatsen extra intressant, då det är den svenska trion Glenn Nyberg, Mahbod Beigi och Andreas Söderkvist som dömer mötet.

Favoritskap och odds

Kanske inte alltför oväntat så är Frankrike favoriter i matchen. Hos Nya Expekt hittar du till exempel oddsen 2.00 på att Frankrike vinner, samtidigt som siffrorna för Belgien ligger på 4.90. Spelbolaget tror på en målsnål historia där du kan spela på under 2.5 mål till oddset 1.64.

Expekt
  • Upp till 1 500 kronor i matchat gratisspel

  • Om. krav: Utan omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

Resultat i gruppspelet

Frankrike

17 juni:
Österrike – Frankrike, 0-1

21 juni:
Nederländerna – Frankrike, 0-0

25 juni:
Frankrike – Polen, 1-1

Belgien

17 juni:
Belgien – Slovakien, 0-1

22 juni:
Belgien – Rumänien, 2-0

26 juni:
Ukraina – Belgien, 0-0

Uppdaterad 1 juli, 2024