Expekt

Portugal och Frankrike spelar EM-kvartsfinal under fredagen den 5 juli i Hamburg. Nedan listar vi allt du behöver veta inför matchen.

Fredagen den 5 juli är startskottet för kvartsfinalerna i Fotbolls EM 2024. Efter att Spanien och Tyskland gjort upp i Stuttgart (start 18:00) väntar en ny stormatch i EM när Frankrike och Portugal drabbar samman. Cristiano Ronaldo mot Kylian Mbappé. Roberto Martinez mot Didier Deschamps. WOW! Matchen är på förhand en av de hetaste matcherna i EM hittills.

Frankrike saknar Adrien Rabiot på grund av avstängning.

Odds

Var sänds Frankrike mot Portugal?

Kvartsfinalen sänds på SVT och i SVT Play, fredagen den 5 juli, med avspark 21:00 (sändningen startar 20:00). André tar emot i studion på hemmaplan, och hjälper sina experter och kommentatorer på plats. Kan du inte se matchen via kanalerna så finns här en lista på restauranger och pubar som sänder fotbolls-EM.

Kommentatorer, experter och programledare

André Pops är programledare för studion som inleds 20:00. Tillsammans i studion på hemmaplan har han bland annat experterna Therese Strömberg och Daniel Nannskog. Kommentatorer för matchen är Chris Härenstam och Glenn Strömberg.

Slutspelsträd

Laddar...

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM.

Portugal leds av spanjoren Roberto Martinez.

Frankrike leds av fransmannen Didier Deschamps.

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024.

Engelsmannen Michael Oliver blåser i pipan, en domare som många känner igen från Premier League och Champions League.

Favoritskap och odds

Frankrike ligger som små favoriter i mötet, med odds på 2.50 gånger pengarna på fransk seger hos Nya Expekt. Oddsen för oavgjort är 3.05 under ordinarie tid och portugisisk seger ger 3.60 gånger insatsen hos Expekt. Registrera dig enkelt hos Expekt.

Vilka kan Frankrike eller Portugal möta i semifinal?

Vinnarna i kvartsfinalen mellan Portugal och Frankrike får i semifinal möta vinnaren mellan Spanien och Tyskland. Två länder som spelar om semifinalplatsen under den tidiga kvartsfinalen (18:00).