Bet365

Uppdaterad 11 oktober, 2018

Foto: Bildbyrån

Det svenska herrlandslaget befinner sig just nu i Ryssland för att man idag möter nationen i Nations League. I ryggen har båda lagen ett tidigare möte med Turkiet, där det blev en förlust för det svenska laget. Samtidigt lyckades Ryssland besegra sitt motstånd och har därmed tre poäng med sig in i dagens match. För att inte riskera att bli nedflyttade till en lägre division är poäng idag otroligt viktigt för det svenska laget, då det efter idag endast är två matcher kvar att spela.

Senast Sverige spelade mot det ryska landslaget var 2015, när lagen spelade i samma EM-kvalgrupp. Bortamötet slutade då 1-0 till Ryssland, men den föreliggande matchen på Friends Arena slutade i sin tur oavgjort. Senast som Sverige vann över laget var 1998 och förhoppningsvis kan man få med sig sina allra första poäng i den nya ligan ikväll.

Förändringar i den svenska truppen

Efter att truppen tagits ut har Sotirios Papagiannopoulos tillkommit efter att Pontus Jansson valt att inte ansluta på grund av att han och hans sambo väntar barn inom kort. 28-åringen har varit med vid två tidigare landskamper i januari där han enligt Janne Andersson gjorde mycket bra ifrån sig. Dessutom finns nyblivna pappan Albin Ekdahl inte med i Ryssland, utan kommer istället att finnas med vid lagets träningslandskamp i nästa vecka.

Kvällens match som spelas på VM-arenan Kaliningrad stadion drar igång klockan 21:45 svensk tid och går att följa i TV4 eller hos C More.

Sofie Hansson