Ikväll spelar Sverige sin andra gruppspelsmatch under EM och denna gång blir motståndet Ryssland. I sin inledande match tog man ett grepp om förstaplaceringen i gruppen genom att besegra Italien med 2-1 samtidigt som Sverige och Tyskland fick dela på poängen ifrån sin match.

En vinst i kvällens match är vad som krävs för att öka möjligheterna till ett avancemang i mästerskapet. Annars kan det bli lätt hänt att Ryssland och Tyskland drar iväg i poängställningen.
– Det blir en väldigt spännande match. Prestationen mot Tyskland kan ingen ta ifrån oss men poängen vi har tagit betyder lite mindre om inte nästa match blir bra. Vi går för tre poäng, säger förbundskapten Pia Sundhage i en intervju med Svenskfotboll.se.

De två lagen möttes så sent som i våras under Algarve Cup där Sverige vann mötet med 4-0. Dock betyder inte detta att dagens match kommer att sluta på samma sätt.
– Att Ryssland vinner över Italien visar vilken kapacitet de har och vi behöver vara väldigt noggranna och göra vårt bästa, säger Kosovare Asllani även hon till Svenskfotboll.se.

Du ser mötet mellan Sverige och Ryssland i Tv4 med start 17:50.

Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

 

Uppdaterad 18 mars, 2019