Expekt

Österrike och Turkiet spelar den allra sista åttondelsfinalen i EM, under tisdagskvällen med avspark 21:00. Läs allt du behöver veta om matchen nedan.

Ikväll möts Österrike och Turkiet i en intensiv match där vinnarna får Nederländerna eller Rumänien i kvartsfinal (bestäms med avspark 18:00). Båda lagen är glada i varningar där Turkiet är mest varnade av alla lag i EM med 16 (!) gula kort, däribland två på stjärnorna Samat Akaydin och Hakan Calhanoglu som båda missar åttondelen. Tungt tapp för Turkiet, som gör Österrike till ännu större favoriter. Oddsen ligger dock bra till med drygt två gånger pengarna på Ralf Rangnicks gäng.

Var sänds Österrike mot Turkiet?

Åttondelsfinalen sänds på av Sveriges Television i SVT och på SVT Play, tisdagen den 2 juli, med avspark 21:00 (sändningen startar 20:00). André Pops tar emot i studion på hemmaplan, och hjälper sina experter och kommentatorer på plats. Kan du inte se matchen via kanalerna så finns här en lista på restauranger och pubar som sänder fotbolls-EM.

Kommentatorer, experter och programledare

André Pops är programledare för studion som inleds 20:00. Tillsammans i studion på hemmaplan har han experterna Daniel Nannskog och Therese Strömberg bland annat. Kommentatorer för matchen är Chris Härenstam och Glenn Strömberg.

Odds

Slutspelsträd

Laddar...

Förbundskaptener

Se en lista på alla förbundskaptener i EM.

Österrike leds av tysken Ralf Rangnick.

Turkiet leds av italienaren Vincenzo Montella.

Domare

Se en lista på alla domare i fotbolls-EM 2024.

Portugisen Artur Soares Dias blåser i pipan.

Favoritskap och odds

Österrike ligger som ganska stora favoriter i mötet, med odds på 1.98 gånger pengarna på österrikisk seger hos Nya Expekt. Oddsen för oavgjort är 3.40 under ordinarie tid och turkisk seger ger 4.40 gånger insatsen hos Expekt. Registrera dig enkelt hos Expekt.

Vilka kan Turkiet eller Österrike möta i kvartsfinal?

Vinnarna i åttondelsfinalen mellan Turkiet och Österrike får möta vinnarna mellan Nederländerna och Rumänien, en åttondelsfinal som spelas tidigare samma dag.

Uppdaterad 2 juli, 2024