Samtliga lag har nu endast en enstaka gruppspelsmatch kvar i det pågående mästerskapet och att ta hem poäng här kan vara avgörande för ifall man avancerar eller ej. Här tar vi en titt på de olika grupperna och troliga utfall, samt vilket motstånd Sverige kan komma att få i kvarten.

Grupp A
Med två vinster i ryggen har värdnationen Nederländerna ett fast grepp om topplaceringen i gruppen. Dock skulle en förlust mot Belgien i kvällens match kunna skaka om det hela något, då lagen skulle hamna på samma poäng. Om Danmark samtidigt skulle slå Norge i deras match skulle även dem hamna på 6 poäng och därmed blir målskillnaden det som avgör vilka som går vidare. För Norge som inte lyckats plocka poäng hittills är dagens match tyvärr den sista i EM.

Tiderna för gruppens avslutande matcher:
Norge-Danmark, ikväll klockan 20:45, går att se i SVT1
Belgien-Nederländerna, ikväll klockan 20:45, går att se i SVT24

Grupp B
Sverige och Tyskland har båda 4 poäng men tack vare målskillnaden toppar det svenska laget tabellen. Under morgondagen möter Sverige bottenplacerade Italien och poäng i denna match säkrar en plats i kvarten. Skulle man däremot förlora mötet krävs det att Tyskland besegrar Ryssland för att avancera. Landslaget har som mål att vinna gruppen och som det ser ut nu så skulle motståndet i kvarten i så fall bli Danmark som med stor sannolikhet tar poäng mot Norge. Skulle däremot Belgien vinna över Nederländerna kan det bli dem som väntar.

Tiderna för gruppens avslutande matcher:
Sverige-Italien, tisdag klockan 20:45, går att se i TV4
Ryssland-Tyskland, tisdag klockan 20:45, går att se i TV4 Sport

Grupp C
Österrike, Frankrike och Schweiz är de lag som har chans att avancera i gruppen. De två topplacerade lagen ligger bägge på 4 poäng medans Schweiz är hack i häl med 3 poäng. I de avslutande matcherna möter Österrike bottenlaget Island samtidigt, där 3 poäng kan säkra ett avancemang. Samtidigt kan Schweiz peta ner Frankrike om man vinner deras möte.

Tiderna för gruppens avslutande matcher:
Island-Österrike, onsdag klockan 20:45, går att se i SVT24
Schweiz-Frankrike, onsdag klockan 20:45, går att se i SVT1

Grupp D
England toppar tabellen och tack vare sin 6-0 seger över Skottland har man även ett stort försprång på målskillnaden, vilket gör att man är garanterad att avancera. I den sista matchen möter man Portugal som ligger på 3 poäng precis som Spanien. För båda dessa lag krävs det vinst för att ha någon chans till spel i kvarten, men om båda lagen vinner är det målskillnaden som avgör det hela.

Tiderna för gruppens avslutande matcher:
Skottland-Spanien, torsdag klockan 20:45, går att se i TV4 Sport
Portugal-England, torsdag klockan 20:45, går att se i TV12

Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Uppdaterad 24 juli, 2017