Foto: Bildbyrån

Det blir inget Futsal-EM för Sverige. Förlust mot Grekland med 4-3 efter att Grekland vände matchen i andra halvlek.

Det var Grekland som gjorde matchens första mål i den sista matchen gruppspelsmatchen i kvalet till Futsal-EM som spelades på Malta.

Sverige kunde dock snabbt kvittera matchen när Strängnässpelaren Yanku Marrah mycket elegant kunde ta emot en långboll och behärskat sätta bollen i första krysset. I slutet av halvleken tog Sverige ledningen med 2-1 efter en hörnvariant där Fehim Smajlovic kunde trycka upp bollen i nättaket.

Direkt i andra halvlek kunde Grekland utnyttja svenskt slav och kvittera till 2-2. Sverige kunde dock återigen ta ledningen i matchen när man ställde om snabbt och Albert Hiseni mycket kyligt kunde avsluta till svensk ledning med 3-2.

I detta fall var Sverige klara för playoff, men istället för svensk glädje så blev det en dyster avslutning på matchen. Grekland gjorde 2 snabba mål och den svenska EM-drömmen försvann.

Sverige får nu ladda om och för många av spelarna väntar nu avslutningen i den Svenska Futsal ligan som till detta år har tagit tillbaka slutspelet. Slutspelet startar den 7-8 mars med finalmatch lördagen den 4 april klockan 18.30.

 

 

 

Uppdaterad 15 september, 2021