Bet365

Uppdaterad 15 september, 2021

Foto: Bildbyrån

En komfortabel seger för Sverige där Alexander Isak blir 2-målsskytt och Sverige plockar hem 3 sköna poäng.

Det var en övertygande start från Sveriges sida som äger bollen. Färöarna försöker göra några snabba omställningar, men kommer inte någon vart.

Ett fint inlägg från Lustig, Isak kommer mellan Färöarnas backar och nickar in 1-0 i 12:e minuten. Men Isak var inte nöjd med ledningsmålet, bara 3 minuter senare kommer 2-0 målet. Sebastian Larsson fångar upp en felpassning och lägger snabbt fram den till Isak som utökar ledningen.

Efter en inte så lyckad hörna så kommer bollen tillbaka ut till Pierre Bengtsson som tvingas göra inlägget med högerfoten och till slut landar vid Nilsson Lindelöf som trycker in bollen vid vänstra stolpen och Sverige leder med 3-0 i 24:e minuten.

Även om den svenska dominansen är stor så sticker ibland Färöarna upp och vid ett tillfälle så får Robin Olsen faktiskt slänga sig, även om skottet gick på utsidan av målet.

Quaison hade varit lite osynlig i matchen, iaf fram till 41:a minuten då han gör 4-0 för Sverige. Larsson passar in mot mitten och Quaison kliver fram något steg och skjuter på lite avstånd. Ett skott som sitter fint vid den vänstra stolpen. En effektiv start från Sverige och också resultatet vid halvtid.

Även om Sverige fortsatt trummar på så händer det inte så mycket spännande i 2:a halvlek. Gustav Svensson ersätter Albin Ekdal i 63:e minuten. Sverige jagar inte lika mycket och då får Färöarna mer tid i sina anfall och lyckas skaka fram lite farligheter och hörnor. Färöarna är närmare reducering än Sverige är att utöka ledningen.

Med ett kontrollerat spel så kan Sverige spela hem en säker seger. På söndag väntar Norge och då vill vi se att Sverige tar revansch och plockar hem ytterligare 3 poäng.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@em-fotboll.se
073-9917157

>> Läs mer om mig här


Irland - Nordirland