Expekt

Uppdaterad 19 november, 2023

Jens Cajuste har gått in och blivit ett mittfältsankare i landslaget. Efter segern mot Estland tackade han de avgående förbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Wettergren.
– Jag har lärt mig enormt mycket, säger han till EM-fotboll.se.

Det blev glädje och känslor när Blågult vann mot Estland med 2-0 i EM-kvalets sista match. Jens Cajuste fick spela nästan hela matchen i Janne Andersson och Peter Wettergrens sista landskamp på tränarbänken.

– Kul att spela och kul med resultatet. Det kändes som en bra avslutning. Jag tycker att hela laget gör en bra insats, precis som de (Janne och Peter, reds anm.) förtjänade i deras sista match, säger Jens Cajuste i mixade zonen.

Hur ser du på deras landslagstid?

– Jag har ju inte varit med mestadels av deras tid här men vår tid tillsammans har varit väldigt kul. Jag har lärt mig otroligt mycket från båda och jag är enormt stolt över att få ha varit med om det, säger Cajuste till EM-fotboll.se.

Vad är deras styrkor som tränare?

– De är enormt fotbollskunniga. De har hjälpt mig att utveckla mitt spel och att anpassa mig till landslagsspel med Sverige. Som sagt: jag har lärt mig enormt mycket fotbollsmässigt och jag har väldigt stor respekt för båda två.

En ny förbundskapten ska nu ta svensk fotboll framåt efter två missade mästerskap. Den centrala mittfältaren Jens Cajuste är en av spelarna som förhoppningsvis får vara med på den resan. Vad han vill att en ny förbundskapten ska ha för egenskaper vet han inte riktigt men han är säker på att Svenska Fotbollförbundet (SvFF) kommer att hitta en bra förbundskapten för de närmsta åren.

– Det är svårt att säga och svårt att bedöma. Det är inget enkelt beslut att ta för de som behöver göra det men för min del: en förbundskapten som kan ta till vara på de spelare som vi har här, vi har väldigt många duktiga spelare. Jag är säker på att de (SvFF) kommer att ta rätt beslut, avslutar Cajuste i mixade zonen.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna