Jens Cajuste

Jens Cajuste2021-10-06T11:50:23+02:00

Jens Cajuste är bara 21 år gammal men har ändå hunnit med att bli dansk mästare och startat i Champions League samt fått chansen i svenska A-landslaget. Framtiden ser med andra ord ljus ut för göteborgaren som valde landslagsspel för Sverige istället för USA som han även kunnat spelat för då han har dubbla medborgarskap.

—— Nyheter om Jens Cajuste ——

Jens Cajuste
Jens CajustePosition: Mittfältare
Född: 10 Augusti 1999
Längd: 188 cm
Vikt: 77 kg
Klubb: FC Midtjylland

Klubbkarriär:
Jens Cajuste föddes i Göteborg i augusti 1999 men sin fotbollsfostran fick han i Kina. Jens pappa fick nämligen jobb i Kina och Jens Cajuste flyttade därför till Kina vid sexårsålder. Han började därför spela fotboll i Sports Beijing för att sedan gå vidare till Yu Ye Beijing. Efter fyra år i Kina flyttade familjen tillbaka till Göteborg. Cajuste började då spela i Guldhedens IK. Efter bara ett år började han istället spela Örgryte IS. Cajuste skulle i Örgryte jobba sig upp genom ungdomslagen och till sist nå A-laget. Redan som 17-åring gjorde Cajuste debut i klubbens A-lag när han fick hoppa in i en match i Superettan. Detta skedde i oktober 2016. För sina insatser 2016 vann han ett stipendium ur Agnes Simmonsons fond utdelat av Örgrytes supporterklubb. Motiveringen löd “en oerhört duktig fotbollsspelare som med sin kraft, spelförståelse och tekniska förmåga passar perfekt in i ÖIS kravprofil på en central mittfältare”. I juni 2018 värvades Jens Cajuste av danska FC Midtjylland. I Midtjylland är han en viktig kugge på mittfältet och klubben vann bland annat danska ligan säsongen 2019/2020. Under årets säsong har Midtjylland varit med i Champions League och där imponerade Cajuste med sin tuffa spelstil. Det lär inte dröja särskilt länge innan den talangfulle svensken flyttar till en större klubb och bättre liga.

Landslagskarriär:
Jens Cajuste har dubbelt medborgarskap eftersom hans pappa är amerikan och det amerikanska landslaget visade en del intresse för Cajuste men valet föll på Sverige och det svenska landslaget. Cajuste blev i november 2020 uttagen i det svenska A-landslaget för första gången. Innan dess hade Cajuste spelat några matcher med U21-landslaget. Nu är Cajuste på gränsen att komma med i EM-truppen. Om han inte får följa med till EM i sommar ligger framtiden för honom. Till VM 2022 är Cajuste troligen en viktig del av det svenska landslaget om hans utveckling fortsätter åt samma håll.

Statistik

Landslag Matcher Mål
A 3 0
U21 3 0

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Till toppen