Sveriges förbundskapten för U21-landslaget, Jens Gustafsson, lämnar sin post. Gustafsson är klar för den polska klubben Pogzon Szczecin och köps därmed loss från sitt kontrakt.

Det blev en landskamp för Jens Gustafsson som förbundskapten för U21-landslaget. Efter att ha tagit över posten efter att Poya Asbaghi lämnat för Barnsley så ledde Jens Gustafsson U21-landslaget under samlingen i mars där Sverige förlorade med 0-2 mot Irland i Borås.

Jens Gustafsson skrev på ett kontrakt över fyra år när han tog över posten för Sveriges U21-herrar. Men nu står det alltså klart att han lämnar sin post. Jens Gustafsson har köpts loss från sitt kontrakt med Svenska Fotbollförbundet och hans närmsta klubbadress är Pogzon Szczecin som är en toppklubb i Polen. Den polska klubben ligger trea i den polska högstaligan och har säkrat en plats i Europa nästa säsong.

Svenska Fotbollförbundet meddelar på sin hemsida att den assisterande förbundskaptenen Andreas Pettersson tar över som tillförordnad förbundskapten för U21-landslaget under landslagssamlingen i juni månad.

Jens Gustafsson har sedan tidigare varit huvudansvarig för Halmstads BK, IFK Norrköping och kroatiska Hajduk Split bland andra. Han har dessutom en sejour i AIK som assisterande tränare.

Uppdaterad 9 maj, 2022