Jesper Karlsson2021-10-06T12:29:39+02:00

Expekt

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Jesper Karlsson värvades till Elfsborg redan som 17-åring. Men där stannade utveckling av lite jämfört mot vad förväntningarna på honom utåt var satta. Men under 2020 lossnade det totalt för Karlsson som blev utsedd till årets anfallare i allsvenskan och blev såld till AZ Alkmaar. Där fortsatte succén och han fick chansen i både U21-landslaget men också i A-landslaget.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna

—— Nyheter om Jesper Karlsson ——

Jesper Karlsson
Jesper KarlssonPosition: Mittfältare/Anfallare
Född: 25 Juli 1998
Längd: 171 cm
Vikt: 70 kg
Klubb: AZ Alkmaar

Klubbkarriär
Jesper Karlsson växte upp i Falkenberg och började spela för IF Böljan. Han började spela där redan som fyraåring. När han var fjorton år debuterade han i klubbens A-lag som då låg i division 4. 2015 skrev han sedan på för Falkenbergs FF. Karlsson imponera så pass mycket att han blev erbjuden ett A-lagskontrakt. I samma veva var han och provträna med engelska Brighton. I Allsvenskan 2016 gjorde den unge Karlsson debut. Han fick hoppa in i premiären mot IFK Göteborg. Senare under säsongen gjorde han sina två första mål i en och samma match. För motståndet stod Hammarby i en match som slutade 3–3. Jesper Karlsson imponerade i sin första allsvenska säsong och värvades därför av Elfsborg i slutet av 2016. I Elfsborg gick det lite trögt och Jesper Karlsson hade svårt att sätta något ordentligt avtryck under sina första säsonger. Avtrycken skulle dock komma. I Allsvenskan 2020 stod han för sitt stora genombrott när han ledde klubben till en tredjeplats och där han själv blev utsedd till årets forward. Fler och fler klubbar började bli intresserade och valet föll tillslut på AZ Alkmaar i Nederländerna. Där har han gjort stor succé med en mängd mål och assist.

Landslagskarriär
Jesper Karlsson har hunnit med spel både i U19- och U21-landslaget innan han i mars 2021 gjorde debut i A-landslaget mot Estland i en träningsmatch.

Statistik

Landslag Matcher Mål
A 3 0
U21 4 5
U19 15 6

Till toppen