Unibet

Uppdaterad 23 mars, 2023

Herrlandslaget har spikat en träningslandskamp i juni månad. Den 16 juni ställs Sverige mot Nya Zeeland på Friends Arena, detta dagar innan EM-kvalmötet med Österrike.

Det vankas EM-kval för Sverige under 2023. I mars sparkas kvalspelet igång när Sverige möter Belgien och Azerbajdzjan på Friends Arena den 24- respektive 27 mars. I juni väntar sedan möte med Österrike i kvalspelet, men detta också med en tom lucka i spelschemat då Sverige endast tillhör kvalgrupp med fem lag. Men nu har Blågult hittat ett motstånd för en träningslandskamp.

Den 16 juni kommer Nya Zeeland på besök i Sverige och matchas mot herrlandslaget på Friends Arena. Ett motstånd som ett svenskt herrlandslag aldrig ställts inför.

– Det ska bli roligt att möta Nya Zeeland, en nation som svenska herrlandslaget aldrig någonsin tidigare har spelat mot. Eftersom vi bara har en tävlingsmatch den samlingen ligger den här vänskapslandskampen perfekt och vi ser fram emot det, säger förbundskapten Janne Andersson till landslagets hemsida.

Träningsmatchen spelas den 16 juni med avspark 19:00 på Friends Arena. Mötet med Österrike i EM-kvalet spelas på bortaplan den 20 juni.

SPELSCHEMAT TILL EM-KVALET.