Expekt

Sverige fick en katastrofstart på den svåra matchen mot Polen, vilket man lyckades vända till ledning i halvtid. En straff i slutet av matchen gav ett riktigt svenskt antiklimax.

Oavgjort mot Polen i Polen är inte fy skam, men ska man ta sig vidare från gruppspelet till semifinalen krävs att man tar fler än en poäng per match. Nu fick Sverige ytterligare en enpoängare och chansen att upprepa skrällen från 2015 ser ut att gå upp i rök.

Katastrofstart

Polen öppnade precis som mot Slovakien i ett hysteriskt tempo, något som verkade ta Sverige på sängen. Redan några sekunder in i matchen hade Polen sin första chans. Tre chanser och fem minuter senare tog Polen ledningen och Sverige såg slagna ut. Polen fortsatte att äga matchen innan de gulblåa spelarna arbetade sig in i matchen.

Vändningen

På fem minuter i slutet av den första halvleken vände Sverige på matchen när Carlos Strandberg och Jacob Une Larsson såg till att Sverige kunde gå till halvtidsvila med 2-1.

I den andra halvleken styrde Sverige handlingen till stora delar. När Simon Tibbling tvingades byta i den andra halvleken med en befarad skada blev de gulblåa mer och mer försiktiga. Något som skulle straffa sig.

Antiklimax

I den sista ordinarie spelminuten fick Polen straff, en odiskutabel straff – men det var surt för spelarna på planen, supportrarna på läktarna och alla vid TV och andra bildkällor. Polske Dawid Kownacki gjorde inget misstag och rullade in bollen bakom Anton Cajtoft i det svenska målet.

Det som såg ut som det skulle bli en ny svensk mirakelräddning blev till ett antiklimax och hopp om massor av resultat som går Sveriges väg imorgon och i övermorgon. Nu har Sverige inte allt i egna händer.

Bäst i Sverige

***
Carlos Strandberg

**
Simon Tibbling

*
Pawel Cibicki

Tabellerna för U21-EM hittar du här>>>

Uppdaterad 19 juni, 2017