Tabeller U21-EM

Här presenteras tabellerna och ställningen för respektive grupp under U21-EM 2017 i Polen. Mästerskapet spelades den 16-30 juni  2017 och det var endast gruppvinnarna som tillsammans med den bästa grupptvåan tog sig till slutspel. När grupperna för Em 2019 är lottade kommer vi att uppdatera sidan med dessa.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Upplägget för hur mästerskapet spelas har förändrats en del sedan starten år 1978. Tidigare delades de 8 deltagande lagen in i par, där man spelade play-off mot varandra om de åtråvärda semifinalplatserna. Även dessa matcher samt finalen spelades som dubbelmöten fram till 1994, då man började spela slutspelet som direkt avgörande matcher. 1998 slopade man play-off upplägget helt och hållet.

Från och med 2000 spelade man turneringen i ett klassiskt gruppspel, där man delade upp lagen i två grupper om fyra. Samtliga lag mötte varandra och efter det gick gruppettorna- och tvåorna direkt till semifinal. Inför 2017 års turnering utökade man antalet deltagande lag till 12, vilket ger en ännu större och mer spännande fotbollsfest att se fram emot.

Tyvärr får du hålla dina tankar för dig själv denna gången. Kommentarfältet är nämligen stängd.