SVT har nu klargjort vilka programledare, experter, reportrar och kommentatorer som kommer att få medverka under sommarens Europamästerskap. Bland annat får vi se André Pops leda SVT:s sändningar.

Den 11 juni sparkas den första matchen igång i sommarens EM. I Sverige kan man, som vanligt, se matcherna på två olika tv-stationer där TV4/C More och SVT delar på rättigheterna här hemma.

För ett par veckor sedan släppte TV4/C More sin laguppställning till sommarens EM, som du kan läsa här.

Nu är det SVT:s tur att meddela vilka ansikten som kommer att synas i tv-rutan under mästerskapet. Med van hand kommer André Pops att vara programledare i studion. Vid sin sida kommer han ha den tidigare spelaren Daniel Nannskog, den tidigare domaren Jonas Eriksson och fotbollskrönikören Therese Strömberg. Den sistnämnda gör mästerskapsdebut i tv-sammanhang.

Sedan har SVT presenterat den tidigare landslagsstjärnan Ola Toivonen som gästande expert under samtliga av Sveriges matcher. SVT sänder två av Sveriges tre gruppspelsmatcher, och där kommer även Toivonen att vara med i studion och ge sina analyser.

Chris Härenstam kommer i vanlig ordning att kommentera mästerskapet tillsammans med Pelle Bäckman och Ola Bränholm. Expertkommentatorer är Glenn Strömberg, Markus Johannesson och Frida Östberg.

SVT kommer sedan att ha två reportrar som dagligen följer det svenska landslaget, samt tre reportrar som är utspridda på de övriga länderna.

SVT:s team till EM

Programledare: André Pops

Experter: Daniel Nannskog, Jonas Eriksson, Therese Strömberg & Ola Toivonen

Kommentatorer: Chris Härenstam, Pelle Bäckman & Ola Bränholm

Expertkommentatorer:  Glenn Strömberg, Markus Johannesson & Frida Östberg

Reportrar svenska landslaget: Johan Kücükaslan & Rihaneh Rouhani

Övriga reportrar: Therese Bosta, Björn Nordling & Samir Abu Eid

Uppdaterad 26 maj, 2021