Expekt

Det svenska landslagets mittfältare Kristoffer Olsson har bytt klubb ute i Europa. Norrköpings-sonen lämnar den ryska klubben Krasnodar för spel i belgiska Anderlecht.

Under onsdagsförmiddagen kom lite av en bomb för svenska fotbollsanhängare. Den svenska EM-mittfältaren Kristoffer Olsson är klar för den belgiska storklubben Anderlecht.

Den tekniska spelaren kommer närmast från spel i Ryssland och klubben Krasnodar, där han varit lagkamrat med Marcus Berg och Viktor Claesson de senaste säsongerna. Men nu har han alltså hittat en ny klubb. Olsson har skrivit på ett fyraårskontrakt med Anderlecht, det meddelar klubben på sin hemsida.

Kristoffer Olsson blir ännu en svensk som har fått äran att bära den lila tröjan i en av Belgiens största klubbar. Pär Zetterberg är en legend i klubben efter att ha spenderat i stort sett hela sin spelarkarriär i klubben med massor av framgångar. Christian Wilhelmsson, Behrang Safari, Guillermo Molins, Samuel Armenteros, Max von Schlebrügge och Isaac Kiese-Thelin är andra svenskar som tillhört Anderlecht genom åren.

Kristoffer Olsson har IK Sleipner som moderklubb innan han flyttade till grannklubben IFK Norrköping som 10-åring. Sex år senare flyttade han till Arsenal i England där han spenderade ett par år i storklubbens ungdomsakademi. Han har även spelat för den danska klubben FC Midtjylland samt i AIK innan han skrev på för Krasnodar 2019.

Olsson var en startman på Sveriges mittfält i samtliga fyra EM-matcher under sommarens mästerskap.

Uppdaterad 21 juli, 2021