Expekt

Som du redan säkert vet så spelas de europeiska mästerskapen i fotboll för både herrar och damer var fjärde år. Men en turnering som istället spelas vartannat år är U21-lagens mästerskap, som senast gick av stapeln i somras där Sverige till slut stod som segrare. Laget har knappt hunnit landa efter den stora vinsten förrän det nu är dags att börja spela kval inför nästa upplaga av turneringen, som då kommer att spelas i Polen.

Totalt finns det plats för 12 (tidigare åtta) lag och just nu kämpar de olika lagen för fullt för att försöka få en av dessa platser. De kvalande lagen har delats in i nio grupper, där gruppvinnarna går direkt till EM. De bästa tvåorna får sedan mötas i play-off spel för att göra upp om de sista platserna.

Sverige spelar i en grupp med Georgien, Estland, San Marino, Kroatien och Spanien som motstånd och redan ikväll väntar den första matchen. Denna blir mot San Marino och spelas på Strandvallen i Sölvesborg. För dig som inte befinner dig på plats går matchen att se i TV4 Sport med avspark klockan 18:00.

Uppdaterad 1 juli, 2022