Ännu en stjärna från det svenska landslaget lämnar Damallsvenskan för England. Filippa Angeldahl har skrivit på för storklubben Manchester City.

Världsfotbollen på damsidan har tagit sig en rejäl turn. Under de senaste åren så har storklubbar på herrsidan investerat mer i sina damlag vilket utökat intresset för att spela i Spanien och England bland annat.

Under sommaren har tre svenska landslagsspelare lämnat FC Rosengård för spel i Everton, nämligen Nathalie Björn Anna Anvegård och Hanna Bennison. Nu är det dags för nästa landslagsspelare att entra en av världens mest intressanta ligor.

Filippa Angeldahl är klar för Manchester City. Hon lämnar därmed BK Häcken med omedelbar verkan. För bara två dagar sedan så var hon med och tog en viktig seger med sitt Häcken och stod för två mål i Champions League-playoffet mot Vålerenga. Men nu packas resväskorna och flyttas mot England alltså.

På sin hemsida meddelar Manchester City att man värvar svenskan och att kontraktet sträcker sig över två år med möjlighet om ytterligare ett års förlängning.

Filippa Angeldahl var en del av den svenska OS-truppen och startade samtliga matcher på det centrala mittfältet för silverlaget i Tokyo.

Uppdaterad 3 september, 2021