Expekt

Luka Modric kan ha gjort sin sista landskamp för Kroatien. Hans landslag är långt borta från en åttondelsfinal i EM, efter det sena tappet till 1-1 mot Italien.
– Det är svårt att beskriva hur man känner, säger Modric på presskonferensen efter matchen.

Kroatien var 15 sekunder från att vara klara för åttondelsfinal i EM 2024. Men Mattia Zaccagni slog till med ett drömmål till 1-1 för Italien, vilket innebär att Kroatien slutar trea i Grupp B, där man får svårt att nå åttondelsfinal då man är beroende av andra resultat. Efter det oavgjorda resultatet, som var som en förlust, mötte Luka Modric upp på presskonferens efteråt. Där beskriver han sin känsla efter Italiens 1-1-mål med matchens sista spark.

– Det var väldigt stressfyllt. Vi jobbade stenhårt hela matchen, hela vägen in till slutet, men oturligt nog var fotbollen grym mot oss idag. Vi släppte in ett sent mål, men så är sporten. Ibland får den dig att le, och ibland gör det ont. Precis som idag. Det är svårt att förklara hur man känner, både för egen del och för mina lagkamrater, säger Luka Modric och fortsätter:

– Men vi måste såklart studsa tillbaka och tro på det, det är så det är. Det kändes inte rättvist mot oss idag, eftersom vi kämpade för hela Kroatien i 98 minuter. Och vi borde vara stolta över hur vi krigade.

Luka Modric medger att förlusten är en av de tyngre som han upplevt i sin långa karriär i både landslag och klubblag. Detta i kamp med kvartsfinalförlusten mot Turkiet (på straffar) under EM 2008.

– Ja… det är dock svårt att överträffa Turkiet-matchen från 2008, men det är utan tvekan en tung dag för oss och för hela Kroatien, säger Modric.

Luka Modric har tidigare meddelat att EM 2024 blir hans sista EM, och han kan ha gjort sin sista landskamp för Kroatien om man inte får spela mer i detta EM.

– Jag hade önskat att jag hade kunnat spela för evigt, men det kommer förmodligen en tid där jag behöver hänga upp skorna på hyllan, säger Luka Modric.

EM-fotboll.se är ackrediterad media under fotbolls-EM 2024 och har möjlighet att gå på presskonferenser på så sätt.

Uppdaterad 24 juni, 2024