Tidigare i juni släpptes äntligen årets svenska EM-låt, Vi:et i vinsten, som framförs av ingen mindre än det svenska pop-undret Molly Sandén.

Det är tydligt att låten ligger såväl artisten som spelarna varmt om hjärtat. Lagkapten Caroline Seger var drivande i att involvera stjärnan i projektet.

– Molly är enligt mig vår nutida största artist, så att det är just hon som gör vår officiella EM-låt känns både stort och overkligt. Lika stor röst som hon besitter, lika stort hjärta har hon som människa och är en fantastisk förebild, sa Caroline Seger i samband med att artisten presenterades tidigare i vår.

– Jag blev sjukt rörd när Caroline hörde av sig och frågade om jag ville skriva deras officiella EM-låt. Jag är såklart ett stort fan och har följt och beundrat deras spel ända sen jag var liten och själv spelade fotboll, sa Molly Sandén i samma uttalande.

Sandén kommer att framföra låten live på Friends Arena i samband med damlandslagets träningslandskamp mot Brasilien på tisdag. Framträdandet kommer att äga rum innan avspark.

”Vi:et i vinsten” är skriven och producerad av Molly Sandén tillsammans med Maria Smith och Victor Thell och producerad av Victor Thell. I musikvideon som släppts ser vi inte bara Molly, utan även spelarna som kommer att representera Sverige under Europamästerskapet.


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play