Expekt

Emil Holm snyggade till siffrorna i 1-3-förlusten mot Österrike i herrarnas EM-kval. Efter förlusten fick EM-fotboll.se en kort pratstund med högerbacken.

Tisdagen innehöll en svensk kvalförlust mot Österrike där man tappade tre mål i andra halvlek vilket innebar svensk förlust med 1-3. Och nu är EM långt borta, om inte helt borta, med sju poäng upp till Österrike och Belgien med tre matcher kvar att spela.

– Det är en stor besvikelse, självklart. Nu ser det ju mörkt ut, så det är ju tråkigt, säger Emil Holm till EM-fotboll.se efter förlusten.

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek sen får vi inte bollen och sen styr ju mål matcher och de gör fler mål än oss idag, så det är tufft.

Är hoppet om EM borta?

– Alltså, allt kan hända. Det finns fortfarande en matematisk chans så vi måste tro på det, säger Holm till EM-fotboll.se.

Högerbacken fick komma in med kvarten kvar att spela och snyggade till siffrorna i 90:e matchminuten med ett fint avslut ner i målvaktens högra hörn, till hans första landslagsmål i svenska tröjan.

– Det är speciellt (att komma in en sån här match) såklart, jag fick höra av Janne att jag skulle göra mål och det gjorde jag. Det är klart att det är kul att göra mål men idag spelar det inte så stor roll när det blir som det blir, säger Holm i mixade zonen.

Sa ni något till varandra i omklädningsrummet?

– Nej, det är begravningsstämning. Som det ska vara, avslutar Holm till EM-fotboll.se.

Uppdaterad 13 september, 2023