Expekt

Uppdaterad 26 september, 2023

En av herrlandslagets mest givna anfallare i slutet av 2010-talet, Marcus Berg, har lagt skorna på hyllan. En ryggproblematik stoppar forwarden från mer spel under säsongen, och därmed bestämmer sig Berg för att sluta.

Under säsongen har IFK Göteborg gått kräftgång i Allsvenskan där dåliga resultat har placerat Blåvitt i botten av den allsvenska tabellen. Under de senaste fem matcherna har dock storklubben varit det mest formstarka laget i serien och är på väg upp mot säker mark. En spelare som dragit ett enormt lass under säsongen, i både med- och motgång, har varit Marcus Berg. 37-åringen har, med kaptensbindeln runt armen, stått upp när det stormat som mest. Nu kommer dock ett tråkigt besked för alla blåvita fans och den svenska fotbollen: Marcus Berg slutar spela fotboll.

Anfallaren har dragits med skador under säsongen och har framför allt en ryggproblematik som han nu måste åtgärda genom att opereras. Då har IFK Göteborgs medicinska team i samråd med Berg tagit beslutet att han inte kan spela mer den här säsongen. I och med att anfallaren i stort sett bestämt sig för att sluta efter säsongen så är beslutet nu taget att Torsby-sonen avslutar sin spelarkarriär.

Marcus Berg avslutar sin karriär som en legendar inom IFK Göteborg och som en av herrlandslagets mesta landslagsspelare under 2010-talet med sina 90 landskamper och 24 mål. Han har dessutom öst in mål ute i europeiska ligor där tiden i Panathinaikos var mest framgångsrik.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna