Expekt

Ukraina är en dark horse i EM 2024. Detta om man får tro Marcus Birro, som hoppas på att Ukraina överraskar i år.
– Det hade varit fint, på alla sätt, säger han till EM-fotboll.se.

I ett samarbete mellan EM-fotboll.se och Nya Expekt har Expekt-ambassadören Marcus Birro fått tippa några långtidsspel hos sajten. Ett av hans långtidsspel är att Ukraina kan bli en överraskning i EM.

– Det hade varit roligt om Ukraina gick, så jag säger att Ukraina blir EM:s största överraskning, säger Marcus Birro.

Hur långt når Ukraina i EM?

– Det var nog inte många som trodde på Grekland i EM 2004… Nej, men Ukraina till kvartsfinal då, det hade varit fint. På alla sätt. Att få se dem gå ut till en avgörande kvartsfinalmatch vore häftigt, säger Marcus Birro.

Ukraina har, sedan Rysslands invasion i början av 2022, varit stark som enad nation även om hus och familjer trasats sönder under åren som gått. Fotbollen är stark och samtliga 26 EM-spelare för Ukraina kommer till mästerskapet för att spela för en enad nation, som befinner sig i ett försvarskrig.

– De har ju något annat att spela för, vilket man inte ska underskatta. Sen har de ju inte det bästa laget, naturligtvis. Men de där variablerna: om allt faller på plats så går det att använda det, säger Marcus Birro.

För tre år sedan slog Ukraina ut Sverige i EM-åttondelsfinal och tog sig till just kvartsfinal, där man dock fick slut på energi mot England i kvarten (0-4). I år har man dock en del spets i truppen i form av Girona-duon Viktor Tsygankov och Artem Dovbyk (vann skytteligan i La Liga) samt nyckeln till allt: Oleksandr Zinchenko (Arsenal). Lägg där till en stark målvaktsduo i Lunin och Trubin samt Ruslan Malinovskiy (Genoa) och Mykhaylo Mudryk (Chelsea) som två spelare som kan göra skillnad i tajta matcher.

Enligt Marcus Birros tips tar sig Ukraina alltså till kvartsfinal, vilket vore något att bita i. På förhand har man en bra chans att ta sig vidare från en ganska svag grupp med Belgien, Slovakien och Rumänien. Under måndagen den 17 juni spelar man sin premiärmatch mot Rumänien 15:00.
EM-fotboll.se kommer att följa Ukraina mot Belgien i den sista gruppspelsomgången den 26 juni.

UKRAINA SLUTAR FYRA

Expekt
  • Upp till 1 500 kronor i matchat gratisspel

  • Om. krav: Utan omsättningskrav

  • Läs mer om regler & villkor

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.

Uppdaterad 17 juni, 2024