Uppdaterad 15 augusti, 2022

Efter EM-uttåget väntar nya tider för damlandslaget i höst, bland annat ett ”oviktigt” VM-kval som sedan följs upp med VM-lottningen i oktober.

EM i England slutade ju tyvärr något dråpligt för det svenska damlandslaget då England vann med hela 4-0 i semifinalen.

Annons: ⇢ Bet365- 1250 kr i bonus på Fotbolls-EM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Nu är det dags för de svenska damerna att ladda om, kanske prova några nya spelare och få klarhet i om någon eller några av de äldre spelarna väljer att lägga det blågula matchstället på hyllan eller om de väljer att satsa vidare inför VM i Australien och Nya Zeeland nästa år. Caroline Seger, Linda Sembrant och Nilla Fischer (som stod över EM) är bara några av de spelare som med råge passerat 30-strecket.

Vad gäller veteranmålvakten Hedvig Lindahl är ett beslut redan taget. Den 39-åriga nyblivna Djurgården-målvakten har i samråd med förbundskapten Peter Gerhardsson valt att stiga åt sidan från rollen som förstamålvakt, även om hon är villig att då och då åka på landslagssamlingar i rollen som backup. Återstår att se om det blir en landskamp nummer 190 för den svenska landslagslegendaren.

I landskampsväg återstår bara en inplanerad match detta år, en för svensk del (eftersom att man redan är kvalificerade) oviktig VM-kvalmatch mot Finland den 6 september. Matchen visas i SVT och trupputtagningen, som naturligtvis blir ovanligt intressant när man nu går in i satsningen mot VM 2023, görs i slutet av augusti.

Den 22 oktober är ett annat datum att hålla koll på. Då lottas VM-gruppspelet och Sverige är genom sin höga placering på världsrankingen  (trea) toppseedat och kan därmed hoppas på en bra lottning.