Sveriges U21-landslag på herrsidan spelade oavgjort mot Bosnien & Hercegovina på bortaplan. Efter två raka segrar i EM-kvalet så blev det endast en poäng för svenskarna.

Under tisdagen spelade Sveriges U21-landslag sin tredje match i EM-kvalet till U21-EM 2023. Sedan tidigare så har Sverige inkasserat sex poäng på två matcher mot Luxemburg och Montenegro.

Men tisdagens match blev tuffare. Efter en långsam första halvlek så fick Sverige bästa möjliga avslut på halvleken. Benjamin Nygren satte 0-1 och gav Sverige ledningen in i paus.

I den andra halvleken så var det mest Bosnien & Hercegovina som skapade farligheter medan Sverige slarvade för det mesta. Till slut kom också kvitteringen. Sveriges målvakt Samuel Brolin fällde den bosniska anfallaren i straffområdet efter en dråplig situation och domaren pekade på straffpunkten. Bosniens straffskytt förvaltade möjligheten på bästa sätt och gav sitt land 1-1.

Efter målet så var det fortsatt hemmalaget som skapade mest chanser men utan resultat. Matchen slutade 1-1 efter 90 spelade minuter och Sverige har därmed sju poäng efter tre spelade matcher. Även Irland och Italien spelar i Sveriges EM-kvalgrupp.