Expekt

Det svenska landslaget har inför sommarens mästerskap gjort en rejäl uppladdning för att få till ett så bra lag som möjligt. Som vanligt har man deltagit i Algarve cup, där man vann sin grupp och tog sig till en sjundeplats efter att ha besegrat Ryssland i placeringsmatchen. Utöver detta har man efter den turneringen bjudit in fyra andra landslag för träningsmatcher på hemmaplan. Det blev förluster mot Kanada och USA samtidigt som det blivit vinster mot Skottland och Mexiko.

Även de andra lagen har hållit igång och spelat en del matcher. Såhär har uppladdningen sett ut inför mästerskapet för de andra lagen i Sveriges grupp.

Tyskland
Det tyska landslaget har under våren spelat två träningslandskamper där det blivit vinster mot både Kanada och Brasilien. Dessutom har man deltagit i turneringen SheBelieves Cup där man fick se sig slagna utav USA samtidigt som man besegrade England och spelade oavgjort mot Frankrike.

Italien
Italiens damlandslag deltog i Cyprus Cup i mars och efter tre förluster i grundomgången placerade man sig på en elfteplats. Utöver detta har det endast blivit en ytterligare landskamp, denna gång mot England där man fick till ett oavgjort resultat.

Ryssland
Ett lag som verkligen legat i när det kommer till uppvärmning inför EM är Ryssland som sedan Algarve Cup i mars, där man slutade på en åttondeplats, hunnit med ytterligare fem matcher. En sista match är planerad att spelas imorgon mot Belgien och hittills har det blivit en blandad kompott när det kommer till resultaten i matcherna. Ett dubbelmöte med USA slutade i två förluster samtidigt som ett likadant möte med Serbien gav dubbla vinster.

Uppdaterad 10 juli, 2017