Bet365

Uppdaterad 16 juni, 2023

Kroatien och Spanien ställs i Nations League-final 2023. Detta står klart efter spansk seger mot Italien där Espanyols anfallare Joselu skickade Spanien till final i slutminuterna.

I helgen spelas två häftiga matcher för att avsluta Nations League säsongen 2022/23. Söndagen innehåller en bronsmatch och en final där den tredje vinnaren av herrarnas Nations League ska utses, där Kroatien och Spanien spelar final. Kroaterna vann mot Nederländerna under onsdagen och under torsdagskvällen var det dags för den andra semifinalen mellan Spanien och Italien.

Spanjorerna började bäst och fick utdelning efter bara tre minuter när Italien bjöd på slarv i precis utanför eget straffområde vilket Yeremy Pino utnyttjade till att göra 1-0 för sitt Spanien. Sju minuter senare, alltså i matchminut tio, fick Italien straff efter att bollen tagit på den spanska debutanten Robin Le Normands (född och uppväxt i Frankrike) hand. Ciro Immobile gjorde inga misstag från elva meter och satte kvitteringen till 1-1.

Med två mål på matchens första tio minuter så skulle publiken i Enschede (Nederländerna) inte få se några mål på en lång tid framöver. Davide Frattesi hade ett bortdömt italienskt mål i matchminut 20 och firade som om det var mål men efter VAR-granskning visade domarna en knapp offside. Spanien hade mest boll i andra halvlek men Italien skapade också sina kontringslägen och var kanske till och med farligare stundtals.

I den 88:e matchminuten kom ett mål, och det skulle bli ett spanskt. Manchester City-mittfältaren Rodri fick ett identiskt läge som när han avgjorde Champions League-finalen för en vecka sedan och sköt ett skott ett par meter utanför straffområdet. Denna gång tog dock bollen på en italiensk försvarare men innan bollen tog sig ut stod den erfarna anfallaren Joselu och sparkade in bollen på ett äkta måltjuvsmanér. Joselu undvek precis offside och blev stor matchhjälte för sitt Spanien, som höll undan i slutminuterna och knep segern till 2-1.

Spanien ska nu möta Kroatien i Nations League-final på söndagen den 18 juni på De Kuip i Rotterdam. Nederländerna och Italien möts i kampen om tredjeplatsen, detta på plats i Enschede.

Så spelas medaljmatcherna i Nations League

Bronsmatch
18 juni:
Italien – Nederländerna
15:00

Final
18 juni:
Kroatien – Spanien
20:45


Irland - Nordirland