Expekt

Sari van Veenendaal spelar inte mer i detta EM. Efter skadan mot Sverige i lördags så tvingas Nederländerna till ett byte i truppen där den ordinarie målvakten lämnar EM i England.

Det var i lördags, i EM-premiären mot Sverige, som Nederländernas målvakt tillika lagkapten sågs lämna planen efter drygt 20 minuter med en skadad axel. Sari van Veenendaal, till vardags i PSV Eindhoven, såg ledsen ut när hon leddes ut av planen. Kanske förstod hon redan då hur allvarligt det var.

Nu kommer nämligen beskedet från det nederländska förbundet att turneringen är över för lagkaptenen. I ett officiellt pressuttalande så meddelar förbundet att van Veenendaal ådragit sig en axelskada som omöjliggör fortsatt spel i Europamästerskapet.

– Det är fruktansvärt. Först och främst för Sari förstås, men också för hela vårt lag. Sari är mycket mer än en spelare för oss. Hon är vår kapten och en mycket viktig ledare. Vi kommer att sakna henne oerhört, säger Nederländernas förbundskapten Mark Parsons i uttalandet.

Sari van Veenendaal ersätts av Jacinta Weimar i truppen, en målvakt som till vardags tillhör Feyenoord.

Uppdaterad 12 juli, 2022