Bet365

Foto: Bildbyrån

Förutom att seniorlandslagens EM-kval drar igång idag kommer även U21-landslagen göra sitt för att ta sig ett kliv närmare ett europeiskt mästerskap. Sverige har en kamp mot gruppettan Irland framför sig och utöver detta finns det flera möjligheter till förändringar i tabellen. 

Det svenska laget befinner sig just nu på en fjärdeplats i gruppen, med sex poäng efter tre spelade matcher. Irland som toppar tabellen har samlat på sig tvåsiffriga poäng, men har i sin tur hunnit med att spelat hela fem kvalmatcher. Innan laget tar sig an Sverige på tisdag kommer man redan idag ta emot Armenien för ett möte som med stor sannolikhet resulterar i nya poäng.

En annan match som sker redan nu i veckan den mellan grupptvåan Island och grupptrean Italien. Det är för tillfället endast två poäng som skiljer lagen åt och resultatet här kan antingen göra att Island dra ifrån, alternativt att Italien klättrar förbi. Italienarna har dessutom ett möte med Armenien inplanerat, där ytterligare poäng kan plockas hem.

Här är matcherna som spelas i kvalgrupp 1 under november:
Torsdag 14 november kl. 13:00 Armenien-Irland
Lördag 16 november kl. 18:30 Italien-Island
Tisdag 19 november kl. 18:30 Italien-Armenien
Tisdag 19 november kl. 21:00 Irland-Sverige

För den som vill följa Sveriges matcher under kvalet kommer dessa att visas hos C More.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@em-fotboll.se

>> Läs mer om mig här