Expekt

Foto: Bildbyrån

Det kvalas för fullt runtom i Europa och förutom herrlandslagen och damlandslagen så är även U21-landslagen i full gång med att försöka ta sig till det nästkommande europeiska mästerskapet. Det svenska laget ställer sig idag på planen i sin allra första kvalmatch. 

U21 EM spelades så sent som i somras och Sverige missade en plats i turneringen när de föll i sin sista gruppspelsmatch mot Belgien. Nu hoppas man på ett bättre resultat och i och med utökningen av lag i turneringen som spelas sommaren 2021 finns det även en större möjlighet att man går hela vägen. Numera är det inte bara de bästa grupptvåorna som kvalificerar sig, utan resterande grupptvåor får en ny chans i kval-playoffen där de sista biljetterna delas ut.

Dagens svenska motstånd består av det irländska landslaget, som hittills hunnit med att spela två kvalmatcher. Dessa har båda resulterat i trepoängare och man ligger därmed i tabellens topp tillsammans med Island. Mötet äger rum på Guldfågeln Arena i Kalmar och går att följa i TV12 och via C More med avspark klockan 18:30.

>> Här kan du läsa mer om kvalet till U21 EM 2021

Uppdaterad 10 oktober, 2022