U21-landslaget fortsätter att gå obesegrade i EM-kvalet hittills efter seger mot Montenegro på hemmaplan med 3-1. Rami Al Hajj, Armin Gigovic och Anthony Elanga blev svenska målskyttar.

Under fredagskvällen spelade Sveriges U21-herrar sin fjärde match i kvalet mot U21-EM i Rumänien 2023. Matchen spelades på Olympia i Helsingborg där obegränsad publik tilläts för första gången på länge, även om drygt några hundra antog utmaningen i oktoberkvällen.

Matchen började något trevande när Sverige tappade en del boll och bjöd Montenegro på några farligheter. Men sedan var det Sverige för hela slanten. Efter ett fint anfall på högerkanten så kunde Emil Holm slå in bollen till en fristående Rami Al Hajj som på volley sköt in 1-0 till Sverige tio minuter före halvtidspaus.

I den andra halvleken fortsatte Sverige med stabilitet och frejdighet vilket gav utdelning sju minuter in i halvleken. Efter att målvakten släppt retur på Amin Sarrs skott sökte Rami Al Hajj upp bollen och kunde till slut peta fram den till Armin Gigovic som enkelt placerade in 2-0 för Sverige på sin gamla hemmaplan Olympia.

En av Sveriges mest lysande stjärnor hittills i EM-kvalet har varit Anthony Elanga. Innan matchens slut skulle även Manchester United-talangen få göra ett mål. Efter en hög svensk press och montenegrinskt bolltapp så kunde Elanga enkelt finta sin försvarare och placera dit 3-0.

Montenegro skulle sedan få in en reducering till 3-1 och var nära att skrämma Sverige rejält. Efter 87 minuter fick Montenegro straff och fick chansen att göra matchen till en riktig rysare på slutet. Men istället för mål för Montenegro så sträckte Samuel Brolin ut rejält i målet och räddade straffen, vilket lugnade ner de svenska nerverna.

Den isländske domaren blåste av efter 93 minuter och Sverige vann till slut med 3-1. Tre nya poäng in på kontot för U21-landslaget som totalt har tio poäng efter fyra spelade matcher. I nästa match spelar Sverige mot Italien den 12 oktober på bortaplan, med matchstart 17:30.