Oavgjort även mot Slovakien

//Oavgjort även mot Slovakien

Oavgjort även mot Slovakien

Foto: Wikimedia

Gårdagens landskamp mot Slovakien såg på förväg ut att bli en enkel match, men så blev det inte riktigt. Motståndarna var de som var spelförande under den första perioden där svenskarna fick lägga krut på att försvara istället för att anfall. Försvaret skötte sig dock bra och när perioden var över stod det fortfarande 0-0 på tavlan. Kort efter paus kunde dock John Guidetti ta ledningen för Sverige genom en retur på hans eget skott mot mål som slutligen gick in i nätet via stolpen. Kort därpå hade Jimmy Durmaz chansen att utöka ledningen, men istället blev det motståndarna som kunde sätta matchens nästa mål i slutminuterna. Detta genom Albert Rusnák, som även hade ett otroligt vasst läge i den första perioden.

1-1 blev alltså slutresultatet i landskampen på Friends Arena, som även blev den publikfattigaste någonsin på nationalarenan. Publiksiffran nådde endast upp till 9 876 åskådare och många såg anledningen till detta i att matchen spelades sent mitt i veckan, samt att det endast var en träningslandskamp det handlade om. Andra siffror hoppas man på i nästa hemmamöte, som även blir årets sista.

Nästa samling för landslaget sker i mitten av november, när man avrundar året med en bortamatch mot Turkiet den 17 november, samt att man tar emot Ryssland på Friends Arena den 20 november. Poäng i dessa två matcher är mycket viktigt för att man inte ska åka ut ur divisionen. Hittills har man fått med sig en poäng, samtidigt som Ryssland har 7 poäng och Turkiet 3 poäng ifrån sina tre spelade matcher.

Sofie Hansson

Av |2018-10-17T15:23:19+00:0017 oktober, 2018|Landskamper|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng