Expekt

Uppdaterad 17 november, 2022

Sveriges U21-landslag spelade 2-2 mot Danmark i turkiska Belek. Mayckel Lahdo och Jacob Ondrejka blev svenska målskyttar i matchen.

U21-herrarna, nu med spelare födda 2002 och yngre, är inne i sin första samling. Detta med en helt ny förbundskapten i Daniel Bäckström vid rodret. Landslaget befinner sig i Turkiet för att spela två landskamper mot Danmark respektive Azerbajdzjan.

Under torsdagen ställdes det unga landslaget mot Danmark i ett skandinaviskt möte, en spännande drabbning på förhand. Även Danmark slussar såklart in ett nytt landslag, och ställde ett talangfullt lag på banan. Sveriges förbundskapten Daniel Bäckström är känd för att vara en tränare som vill ha stort bollinnehav, något som Sverige fick prova på stundtals i första halvlek. Annars var det Danmark som ägde mest boll och som hade tydligast linjer i spelet. Ledningsmålet kom dock från Sverige efter 18 minuter när den tidigare Hammarby-talangen Mayckel Lahdo satte dit 1-0 efter ett fint skott utifrån.

Danmark kom sedan in i en bra period och vände matchen på en minut. Ett långskott från Casper Winther gav Danmark 1-1 i den 33:e minuten, bara minuten senare slarvade Sverige utanför eget straffområde och gav Wahid Faghir chansen att göra 1-2. Resultatet stod sig in till halvitdspaus.

I andra halvlek fortsatte Danmark trumma på men Sverige hade också många fina sekvenser. Ett bolltryggt Sverige, ända bakifrån målvakt Oliver Dovin och fram till spetsen Omar Faraj, kunde stundtals rulla sig förbi den danska pressen och skapa halvfarligheter. Kvitteringsmålet till 2-2 kom dock via en djupledsboll. Mayckel Lahdo låg bakom passen till Jacob Ondrejka som tryckte upp bollen i nättaket. 2-2 kom efter drygt 70 minuter och blev matchen sista mål.

En okej start för det nya U21-landslaget, som i mångt och mycket provar ett nytt spelsätt under en ny förbundskapten. Nästa match för U21-herrarna är på söndag då Azerbajdzjan väntar, en match som går att se på C More med avspark 16:00.


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna