Oavgjort mot Ungern i U21-kvalet

/, U21-EM/Oavgjort mot Ungern i U21-kvalet

Oavgjort mot Ungern i U21-kvalet

Fredagen var en riktig fotbollskväll, där inte bara det svenska seniorlandslaget spelade match, utan även U21-landslaget. Mötet skedde på bortaplan med Ungern som motståndare. På spel stod tre viktiga poäng och en möjlig klättring i EM-kval tabellen.

Tidigt tog hemmalaget greppet om matchen genom två snabba mål utav Bence Bíró. Strax innan matchvila kunde dock Gustav Engvall sätta en boll i mål för Sverige och jämna ut ställningen något. Igenom den andra halvleken hade det svenska laget flera försök på kvittering, men man kom aldrig hela vägen, förrän klockan började närma sig slutet utav de 90 minuterna. När Jordan Larsson fick komma in på plan efter att ha ersatt Gustaf Nilsson tog det inte mer än tre minuter innan han hade satt bollen i mål och givit laget ett poäng i tabellen.

Slutsiffran för matchen hamnade på 2-2 och detta var Sveriges sista match för i år. Laget får nu ladda om inför att kvalet börjar på nytt i mars. Dock är matcherna för året inte slut i EM-gruppen, utan först imorgon spelas de två avslutande mötena. Det första sker mellan Ungern och Cypern och det andra är mellan Turkiet och Belgien, som båda vann sina matcher i förra veckan. Sverige ligger just nu på en andraplats i tabellen, där hela tre lag har möjligheten att klättra förbi.

Som det ser ut just nu har det svenska U21-landslaget inga fler matcher inplanerade innan kvalet drar igång på nytt, men troligen kommer man att spela någon träningslandskamp eller liknande under vintern.

Av |2017-11-13T15:29:34+00:0013 november, 2017|EM 2019, U21-EM|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng