Det har varit på tapeten under några veckor. Nu står det klart att den 18-årige supertalangen Hanna Bennison lämnar Rosengård för spel i den engelska ligan och Everton.

När Sverige gjorde succé under sommar-OS och knep silvret så spelade mittfältaren Hanna Bennison samtliga matcher varav en från start. Sedan dess har rykten florerats kring att Bennison, som tog studenten i somras, var på väg att flytta utomlands.

Och nu står det klart. Hanna Bennison lämnar sitt Rosengård, där hon spenderat nio säsonger, och har skrivit på för den engelska klubben Everton. Kontraktet med den engelska klubben sträcker sig till och med juni 2025.

– Det känns fantastiskt att vara här. Jag är fortfarande ung och behöver lära mig mycket och jag tror att detta är den bästa miljön att växa i, säger Bennison till Evertons hemsida

Den svenska talangen blir den dyraste övergången i klubbens historia, med ett sexsiffrigt belopp som man själva uttrycker det. Sedan tidigare har Everton värvat Anna Anvegård och Nathalie Björn, båda landslagskompisar till Bennison samt tidigare klubbkamrater i Rosengård.

– Jag tror att det kommer hjälpa att Anna (Anvegård) och Nathalie (Björn) redan är här. Det är bra för både oss och Hanna, säger Evertons tränare Willie Kirk till hemsidan.

Den skotska tränaren tror stenhårt på sitt nyförvärv och är glad för att klubben backade honom i denna värvning, där konkurrensen var benhård. Att Bennison blir en injektion direkt tror han på, men också på en värvning för framtiden.

– Hon kommer att spela en stor roll för oss, inte bara den här säsongen utan även i det långa loppet. Hon är på en fantastisk nivå men det finns så mycket mer att hämta, med tanke på att hon bara är 18 år, säger Kirk.