Kristoffer Nordfeldt har tidigare lämnat turkiska Genclerbirligi. Nu är den svenska landslagsmålvakten klar för spel i Allsvenskan och AIK. Där han nu får spela med EM-kompisarna Mikael Lustig och Sebastian Larsson.

Den 32-årige målvakten Kristoffer Nordfeldt har varit en del av det svenska landslaget under Janne Anderssons ledning. Bakom förstemålvakten Robin Olsen så har Nordfeldt varit det givna andravalet när Olsen har varit frånvarande.

Nordfeldt var med under sommarens EM men fick sitta kvar på bänken under hela mästerskapet. I juni gick sedan den tidigare BP-målvaktens kontrakt ut med Genclerbirligi som huserade i den turkiska ligan men därifrån de sedan åkte ur. Sedan dess har ”Kribben” sökt en ny klubb. Och nu kommer beskedet, på sin hemsida meddelar den allsvenska storklubben AIK att man värvat till sig landslagsmålvakten.

Kristoffer Nordfeldt ansluter direkt till AIK och kontraktet sträcker sig till december 2021, ett korttidskontrakt alltså.

– Det känns givetvis jättebra att vi tillsammans kunde hitta en lösning för resten av säsongen. Tillsammans mot guld, säger Nordfeldt till AIK:s hemsida.

Målvakten har inte hymlat om att han vill fortsätta spela i Europa i framtiden, men han kommer till ett internationellt erfaret AIK med bland annat landslagskompisarna Sebastian Larsson och Mikael Lustig samt Henok Goitom, Alexander Milosevic och Nabil Bahoui bland andra.

Kristoffer Nordfeldt har spelat 14 A-landskamper för Sverige och varit med under både VM 2018 och EM 2021 för Sverige.

Uppdaterad 10 augusti, 2021