Ola Toivonen säger nej till landslagsspel

//Ola Toivonen säger nej till landslagsspel

Ola Toivonen säger nej till landslagsspel

Foto: Wikimedia

Imorgon är det dags för Janne Andersson att ta ut sin första trupp efter sommarens världsmästerskap. Flera av spelarna som var med här ses som självklara även i höstens matcher, men ett namn som numera inte kommer finnas med i truppen är Ola Toivonen. Tidigare i eftermiddag kom nämligen meddelandet om att 32-åringen lägger landslagskarriären på hyllan.

– Jag har funderat ett tag och efter ett lyckat playoff och att ha fått uppleva drömmen att spela ett VM så känns det som rätt tillfälle att lämna landslaget, säger Toivonen på Svenskfotboll.se.

Redan 2007 gjorde Tolouse-spelare debut i A-laget i samband med januarisamlingen. Under de senaste åren har han blivit en spelare som många räknar med i truppen. Förutom sommarens VM var han även med vid EM 2012, där han fanns med på plan i två av lagets matcher. Under åren i U21-landslaget var han med och spelade EM 2019, där han gjorde tre mål för laget. Även i kval till olika turneringar har han gjort mycket starka insatser.

Sofie Hansson

Av |2018-09-28T11:29:19+00:0028 augusti, 2018|Landslag|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng