P16-landslaget kommer att återuppta sitt EM-kval till U17-EM nästa år. Landslaget reser ännu en gång till Lettland för att möta hemmanationen i gruppspelets sista match för svensk del.

I slutet av september så befann sig P16-landslaget i Lettland för att möta just letterna, Tjeckien och Litauen i den första rundan av kvalet till U17-EM i Israel 2022. Men efter seger mot Litauen i premiärmatchen så ställdes matchen mot värdnationen Lettland in.

Efter att Sverige sedan spelade oavgjort mot Tjeckien i den sista gruppspelsmatchen efter dubbla mål av Roony Bardagji, så hade det svenska landslaget endast spelat två av tre matcher och landat på totalt fyra poäng i sin grupp.

På grund av sjukdomsläget i Lettland, så flyttades alltså matchen mot just Lettland upp för Sverige. Men nu står det klart att matchen kommer att spelas, och när den spelas. P16-landslaget kommer att möta Lettland den 28 oktober på lettisk mark. Om Sverige vinner den matchen så är man klara för nästa runda i EM-kvalet. Två lag går vidare från gruppen. Tjeckien är klara sedan tidigare med sina 7 poäng. Sverige har alltså 4 poäng medan Litauen och Lettland har 0 poäng vardera. Ett kryss eller seger mot Lettland tar alltså Sverige vidare till nästa runda i EM-kvalet.

Den nyinsatta matchen innebär att Roger Franzén har fått presentera den trupp som återigen ska få åka till Lettland för EM-kval. Truppen består av i stort sett samma lag som var i Lettland i september med undantaget att BK Häckens Momodou Lamin Sonko saknas i truppen. Franzén har endast valt att ta med 19 spelare.

IF Brommapojkarna är representerade med fem spelare i truppen medan fyra spelare kommer i från Malmö FF:s organisation. Två spelare i den svenska truppen (Djoseph Bangala och Emmanuel Tannor) tillhör den italienska storklubben Parma och även IF Elfsborg har två spelare med i truppen i Gottfrid Rapp och Malte Wester.

I truppen finns också Montader Madjed som blev den första spelaren född 2005 att spela i Allsvenskan när han hoppade in för sitt Varbergs BoIS. Även Hammarby IF, IFK Norrköping, AIK, Halmstads BK och FC Köpenhamn har spelare med i P16-landslagets trupp.

Truppen till EM-kvalet för P16

(Landskamper, gjorda mål)

Målvakter:

Elis Bishesari, IF Brommapojkarna (4 landskamper)
Marcus Pettersson, Malmö FF (4 landskamper)

Utespelare:

André Alvarez Perez, Malmö FF (5 landskamper)
Alexander Hughes, Malmö FF (5 landskamper)
Elison Makolli, Malmö FF (6 landskamper)
Fredrik Nissen, IF Brommapojkarna (6 landskamper, 3 mål)
Jardell Kanga, IF Brommapojkarna (5 landskamper, 1 mål)
Ludwig Malachowski Thorell, IF Brommapojkarna (5 landskamper, 1 mål)
Marco Olsson Valdes, IF Brommapojkarna (6 landskamper)
Gottfrid Rapp, IF Elfsborg (4 landskamper)
Malte Wester, IF Elfsborg (3 landskamper)
Djoseph Bangala, Parma (2 landskamper)
Emmanuel Tannor, Parma (6 landskamper, 1 mål)
Matteo Perez Vinlöf, Hammarby IF (6 landskamper)
Edvin Tellgren, IFK Norrköping (4 landskamper)
Roony Bardagji, FC Köpenhamn (6 landskamper, 5 mål)
Taha Ayari, AIK (6 landskamper, 2 mål)
Kazper Karlsson, Halmstads BK (6 landskamper)
Montader Madjed, Varbergs BoIS (6 landskamper, 1 mål)

Uppdaterad 14 oktober, 2021